Zx78 (2078)

Pow. użytkowa
135.74 m2
Pow. zabudowy
225.12 m2
Pow. netto
177.85 m2
Pow. dachu
168.45 m2
Kubatura
496.77 m3
Min. szer. działki
24.76 m
Min. dł. działki
25.56 m
Wysokość budynku
4.85 m
Kąt nach. dachu
2 st
Typ dachu
płaski
Typ domu
dom wolnostojący

Opis projektu -

Zx78 To propozycja nowoczesnego, parterowego domu jednorodzinnego, który składa się z 3 nakładających się na siebie brył o różnej wysokości. Dwie powierzchnie elewacyjne wykończono płytami elewacyjnymi drewnopodobnym, pozostałe to biały tynk.

Pierwszą bryłę stanowi garaż 2 stanowiskowy, w którym dodano schowek na akcesoria do samochodów. Odtąd trzymanie sezonowych opon na zmianę nie będzie stanowiło wyzwania. Do wnętrza domu prowadzi przejście z garażu przez pomieszczenie gospodarcze z piecem na paliwo stałe.

Druga bryła – centralna, to dzienna strefa odpowiednio przystosowana do podejmowania gości. Obok salonu połączonego z jadalnią mieści się aneks z wyspą kuchenną i spiżarką, które doceni każda pani domu. Przeszklenia do samej ziemi jednocześnie są wyjściami na taras, którego zadaszenie od strony ogrodu wykonano z nowoczesnych, gotowych pergoli.

Przy wejściu zaprojektowano niewielką garderobę i wc, a hol prowadzi do trzeciej bryły – nocnej części domu. Mieszczą się tam 3 sypialnie, z których dwie mają wyjście na taras, a trzecia, w ramach rewanżu – swoją prywatną łazienkę i garderobę. Niewielka pralnia została umieszczona w łazience za zamkniętymi drzwiami aby nie psuć wystroju pokoju kąpielowego.

Rzuty kondygnacji -

parter

  1. Sień - 4.5 m2
  2. WC - 2.2 m2
  3. Hol - 13.1 m2
  4. Garderoba - 1.8 m2
  5. Pokój - 14.9 m2
  6. Garderoba - 4.3 m2
  7. Łazienka - 4 m2
  8. Łazienka - 5.8 m2
  9. Pralnia - 2.6 m2
  10. Pokój - 13.7 m2
  11. Pokój - 13.7 m2
  12. Salon+jadalnia - 41.7 m2
  13. Kuchnia - 10.8 m2
  14. Spiżarka - 2.7 m2
  15. Pomieszczenie gospodarcze - 5.7 m2
  16. Garaż - 36.4 m2

usytuowanie na działce

Elewacje -










Koszt budowy domu -

Technologia budowy domu -

Ściany: gazobeton, ceramika, silikaty

Dach: papa, folia

Strop:

HS-PROJEKT (2017)
wykonanie: kotonski.pl
Menu