Ariel 4 (KO) paliwo stałe (ariel_4_KO_paliwo_stale)

Pow. użytkowa
139.28 m2
Pow. zabudowy
216.58 m2
Pow. całkowita
216.58 m2
Pow. dachu
345 m2
Kubatura
1068 m3
Min. szer. działki
22.14 m
Min. dł. działki
28.29 m
Wysokość budynku
7.32 m
Szerokośc budynku
14.14 m
Długość budynku
19.29 m
Kąt nach. dachu
25 st
Typ dachu
wielospadowy
Kominek
TAK
Typ domu
dom wolnostojący

Opis projektu -

Jednorodzinny budynek mieszkalny, parterowy, niepodpiwniczony, swoim programem zapewniający komfort 4-osobowej rodzinie. W części dziennej przewidziano salon z jadalnią, kuchnię ze spiżarnią oraz wc. W części nocnej zaprojektowano trzy sypialnie, z czego jedną z łazienką i garderobą oraz łazienkę. Część gospodarczą stanowi kotłownia na paliwo stałe oraz dwustanowiskowy garaż.
  • kominek
  • Z możliwością doprojektowania piwnicy - tak
  • Z możliwością doprojektowania garażu - nie
  • dodatkowe pomieszczenie (pokój na parterze, gabinet, sypialnia itp) - nie
  • Łatwa możliwość zbliźniaczenia budynku - nie
  • Dodatkowe pomieszczenie rekreacyjne (basen, oranżeria, siłownia) - nie
  • Możliwość dokupienia pakietu energooszczędnego - nie
  • Otwarta kuchnia - tak
  • Łazienka dostępna z sypialni - tak
  • Projekt posiada okna dachowe na poddaszu - nie
  • Projekt posiada zadaszony taras - tak
  • Projekt posiada wiatę garażową - nie
  • Dwufunkcyjny - nie

    Rzuty kondygnacji -

    parter

    • wiatrołap - 5.47 m2
    • korytarz/komunikacja - 14.35 m2
    • pomieszczenie gospodarcze - 4.67 m2
    • łazienka - 8.45 m2
    • sypialnia - 14.2 m2
    • wc - 2.42 m2
    • sypialnia - 16.53 m2
    • garderoba - 4.25 m2
    • łazienka - 4.47 m2
    • sypialnia - 14.08 m2
    • salon/jadalnia - 32.54 m2
    • kuchnia - 9.37 m2
    • spiżarnia - 2.84 m2
    • kotłownia - 5.64 m2
    • garaż - 31.9 m2

    Usytuowanie na działce / przekrój -




    Elewacje -










    Koszt budowy domu -

    Technologia budowy domu -

    Ściany: 2-warstwowe - beton komórkowy SOLBET 24 cm + styropian, Stropy: żelbetowe, wylewane, Dach: dachówka, kąt nachylenia 25°
    HS-PROJEKT (2017)
    wykonanie: kotonski.pl
    Menu